Oproep voor deelname aan workshops Immersive Pop-Up Media Literacy Exhibition and Campaign

Tactical Technology, Save The Children (ItaliĆ« en RoemeniĆ«), IFLA, Dublin Science Gallery, Malta Chamber of Scientists en Fers zijn partners in het project Immersive Pop-Up Media Literacy Exhibition and Campaign, gefinancierd door de Europese regeling Media Literacy for All. Doelstelling van de regeling is het bevorderen van mediawijsheid voor Europese burgers van alle leeftijden. 

Wat gaat er gebeuren?

De projectpartners verwachten hieraan bij te dragen door The Glass Room community editie door te ontwikkelen naar een flexibele pop-up tentoonstelling en te werken aan deskundigheidsbevordering van professionals (in ons geval bibliothecarissen, community librarians, mediacoaches etc.). Op deze manier ben je vervolgens in staat om zelf een tentoonstelling te organiseren en een lokale expert-rol te vervullen. Doelstelling is dat er volgend jaar in minimaal 8 landen minimaal 40 lokale tentoonstellingen worden georganiseerd. In Nederland is Fers de partner om in ieder geval 5 tentoonstellingen te realiseren. 

Train-de-trainer workshops (25-29 oktober)

In verband met de lokale deskundigheidsbevordering organiseert Tactical Tech volgende week een serie train-de-trainerworkshops. Iedere werkdag om 13:00 uur en 14:30 uur nemen zij je mee in een onderwerp zodat je na de deelname aan de training zelf een workshop over het onderwerp kan geven. Word zelf de expert!

De trainingen zijn (voor verdere uitleg zie hier):

ma 25 okt 13:00 Your Data Detox Starts Here   

ma 25 okt 14:30 Demystifying Your Data           

di 26 okt 13:00 Digital Detox (other names too)

di 26 okt 14:30 Information, It’s Complicated     

wo 27 okt 13:00 Keep Calm and Spot the Design Tricks               

wo 27 okt 14:30 Living with Algorithms              

do 28 okt 13:00 App Cleanse    

do 28 okt 14:30 Smart Phones Smart Habits     

vr 29 okt 13:00 Make Passwords Stronger         

vr 29 okt 14:30 Check Your URL’s

Aanmelden kan bij voorkeur via deze typeform. De bevestigingsmail kan maximaal een dag op zich laten wachten. Hiervoor graag geduld. 

Gezien de tijd.. extra mogelijkheden voor vragen of workshops (eind november-begin december)

We begrijpen natuurlijk dat deze oproep heel kort dag is en voor sommigen midden in de vakantie valt. Maar niet getreurd: de workshops zullen worden opgenomen en van een script worden voorzien. Aan de hand hiervan kan je op een later tijdstip de workshop zelf volgen. Tactical Tech overweegt ook om eind november een extra Q&A te organiseren. Tot slot biedt Fers aan om de workshops zelf te verzorgen. Interesse in de Q&A en/of de workshops door Fers kan je in het formulier aangeven.