Over de Data Detox Kit

Met de Data Detox Kit volg je een achtdaagse ‘kuur’, waarbij je elke dag een onderdeel van je digitale persoonlijkheid behandelt. Het gaat hierbij niet om het minder gebruik van bijvoorbeeld smartphone of sociale media, maar juist over het bewuster gebruik maken ervan.

De Data Detox Kit is oorspronkelijk ontwikkeld door Tactical Technology uit Berlijn. De Friese bibliotheken hebben deze Kit vertaald en geactualiseerd, om inwoners van Friesland te helpen zelf weer grip te krijgen op hun digitale privacy. Op deze website kan de ‘kuur’ online doorlopen worden.

De Kit is daarnaast als een papieren versie beschikbaar voor gebruik in bibliotheken, op scholen of andere locaties.

Data Detox Kit

De Data Detox Kit is een initiatief van Tactical Technology en Mozilla. Op de Data Detox Kit is een Creative Commons-licentie van toepassing: CC BY-NC-SA 4.0

Deze Nederlandse vertaling, evenals het domein https://data-detox.nl, is een initiatief van Fers en het Fries Bibliotheken Netwerk.

Voor actualisering is onder andere met toestemming geput uit de website Laat Je Niet Hack Maken.

Inspiratie: Privacy Salon, Brussel
Illustraties: Edward Kobus
Vormgeving: Fers

Download

De Data Detox Kit is ook te downloaden als PDF voor gebruik in bibliotheek, school of andere locaties. Het ontwerp voor de envelop vind je hier.

Glas Room Experience

De Data Detox Kit is oorspronkelijk ontwikkeld als onderdeel van de tentoonstelling The Glass Room. Lees hier meer over de kleinschaliger versie daarvan, de Glass Room Experience.

Contact

We horen graag wat je van de Data Detox Kit of deze website vindt. Laat daarvoor hier een reactie achter: