Data Detox Kids

Welke werkvorm zou het beste passen bij de uitdaging om digitale privacy voor tieners bespreekbaar te maken?

Dit was de vraag waarop een groepje kinderen (10-14 jaar) uit de Trynwâlden in Friesland antwoord wilde geven. Om dit te vinden doorliepen zij dit jaar een creatief proces en kwamen er op uit dat een theatervoorstelling hiervoor de beste manier zou zijn. In samenwerking met twee theatermakers werkten zij hun ideeën uit tot een montagevoorstelling, getiteld de Data Detox Show.

Resultaat: de Data Detox Show

De kinderen bedachten zelf het concept van de voorstelling, evenals de inhoud van de scenes. Ook participeerden zij in de eerste voorstelling (18 oktober jl.). Het script van de voorstelling, evenals een bijbehorend werkboek, is hier te downloaden (PDF).

De premièrevoorstelling download je hier. De losse scènes hier.

Data Detox Kit jeugd en jongeren

De nieuwe Data Detox Kit voor jeugd en jongeren sluit geheel aan op de voorstelling, dus kan ook heel goed ter voorbereiding gebruikt worden.

Over Data Detox Kids

Data Detox Kids is een kinderparticipatieproject van dbieb, Fers en KEaRN. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Koninklijke Bibliotheek. Bekijk hier de video van de eerste fase van het project. En hieronder de afsluitende video: