Data Detox Kit jeugd & jongeren

Met de heldere suggesties en tips van de Data Detox Kit leer je stap voor stap alle aspecten van je online leven beter te beheersen. Maak doordachte keuzes en verander digitale gewoontes op een manier die bij jou past.

VOOR SCHOLEN EN BIBLIOTHEKEN
Sinds de lancering van de Data Detox Kit in 2017 is deze door ontwikkelaar Tactical Technology steeds verder uitgebreid. De kit wordt inmiddels gebruikt in scholen en bibliotheken over de hele wereld en sinds 2022 zijn er ook bijbehorende lesbrieven (groep 7-8) beschikbaar. Onderverdeeld in vier lessen van ongeveer een uur en bonusopdrachten zijn de lessen opgebouwd aan de hand van de vier onderwerpen waarin ook de kit is onderverdeeld: digitale veiligheid, digitale privacy, desinformatie en digitale gezondheid.

LANCERING DATA DETOX KIT VOOR JEUGD & JONGEREN
Tijdens de Week van de Mediawijsheid (6-13 november 2020) wordt de versie voor jeugd & jongeren officieel gelanceerd. In deze nieuwe kit leren zij op speelse en actieve wijze om te gaan met digitale privacy, veiligheid, gezondheid en desinformatie. De kit is gratis te downloaden voor gebruik in school en bibliotheek, maar is ook geschikt om thuis mee aan de slag te gaan.

DOWNLOAD
De Data Detox Kit is er in twee versies: één voor online gebruik (PDF) en een zelfprintversie. (zip-bestand met PDF, inclusief printinstructie).

De Data Detox lesbrieven voor online gebruik (PDF) zijn hier te vinden.

BIJLAGEN LESBRIEVEN
Theaterleestekst: Welkom meneer De Hacker
Quiz (zonder antwoorden)
Theaterleestekst: Digitale Detox