Data Detox & Glassroom Experience in het Europees Parlement

Op dinsdag 8 oktober presenteerden we de Data Detox Kit en Glassroom Experience in het Europees Parlement. Hiermee maakte Fers voor de vierde keer op rij deel uit van de tentoonstelling Generation Code, georganiseerd door Public Libraries 2030.

Met Generation Code worden leden van het Europees Parlement in kennis gesteld van de rol die openbare bibliotheken spelen in het aanleren van digitale vaardigheden aan burgers in Europa.

De dag voorafgaand aan het evenement werd een groep vooruitstrevende bibliotheken (de Lighthouse Libraries) uitgenodigd in de Muntpuntbibliotheek in Brussel. Zij pitchten daar innovatieve bibliotheekprojecten aan elkaar. Wij vertelden over het bredere Data Detox-project en de ontwikkelingen die op stapel staan. De presentatie daarvan vind je hier (PDF).